Sponsor Bağlantılar


2013-2012 (Lise 2) 10. Sınıf Tarih Kitabı Soru ve Cevapları


Sponsor Bağlantı

2011-2012 (Lise 2) 10. Sınıf Tarih Kitabı Soru ve Cevapları

Lise 2. Sınıf Tarih Kitabının Cevaplarını ve Sorularını paylaşmaya Devam ediyoruz arkadaşlar. Sizlerde konumuza elinizde bulunan cevapları bizimle paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.

10. Sınıf Tarih Kitabı Soru ve Cevapları

Sayfa 39, 40, 41, 42
1) “Istanbul”un içinde Türk sarığını görmek, Kardinal külahını görmekten daha iyidir” sözünü açıklayınız?

cevap:
Osmanlı devletinin kuruluş dönemlerinden itibaren izlediği hoşgörü politikası ile aldıgı topraklardaki halka tanıdıgı din ve vicdan hürriyetinden dolayı bu söz söylenmiştir.

2)Istabul”un kuşatmasında Osmanlı gemilerinin Haliç”ten indirilmesinin Istanbul”un fethine katkısı neler olabilir?

cevap:
Karadan kusatma devam etse basarısızlıklada sonuçlanabilirdi.Ama haliçten indirilen gemiler ise bizansların molarini büyük bir ölçüde bozdu ve fethin gidişatı degişti.

3)Papa, Istanbul” un fethi üzerine dediği “Asıl fethi şimdi gerçekleşti” sözüyle ne ifade etmek istemiştir?

cevap:
Fatihin istanbul halkına erdigi özgürlükleri duyap papa , Osmanlı devletinin esas zaferi şimdi kazandıgını istiraf etmiştir.

4)Istanbul” un fethinin siyasi, kültürel, ve ekonomik sonuçlarının günümüz Avrupa”sına etkilerini değerlendiriniz.

cevap :
Büyük bir çarpıda etkisi ve gelişim içinde oldugunu görüyoruz.

5)Istanbul”un nüfus yapısının çeşitliliğinden yola çıkarak Osmanlı Devleti”nin Istanbul” da uyguladığı yönetim hakkında neler söylenebilir?

cevap:

Osmanlıların hoşgörüye dayalı yönetim anlayışı altındaki istanbul Istanbul,sadece müslümanlar için değil aynı zamanda avrupada baskıya uğrayan Yahudi ve Hristiyanlar için de çekim merkezi haline gelmiştir.

...

6) Otlukbeli Savaşı”nın kazanılmasının Osmanlı Devleti açısından önemi nedir?

cevap:
otlukbeyi şavası nın kazanılmasıyla Dogu anadolu nun güvenligi saglanmıs oldu.

7) Osmanlı Devleti”nin Venedik”e ayrıcalıklar vermesinin nedenleri nelerdir?

cevap:
Osmanlı devletinde ticari hareketliliği sağlanması açısından önemlidir.Ayrıca venedik in Haçlı birliğiden koparılması amaçlanmıştır

8)Kırım”ın Osmanlı Devleti”ne bağlanmasının yararları neler olabilir?

cevap:

* Karadeniz bir Türk gölü haline geldi
* Ipek yolu”nun karadeniz in kuzeyine giden kolu denetim altına alındı
* Kırım ın alınmasıyla Lehistan üzerine doğudan yapılacak seferlerde üs kazanıldı

Sayfa 44 tablo ;

Anadolu Türk siyasi birligini saglamaya yönelik faaliyetler ;
karamanogullarının alınması

Anadolu siyasi ise ;
Otlukbeli savaşı

Balkanlardaki faaliyetler ;
Sırbıstanın fethi ,Eflakın fethi , Arnavutluk seferi , Bosnanın fethi

Karadenizin hakimiyeti için yapılan fetihler ;
Amasranın fethi , Sinop ve Trabzonun fethi ve Kırımın fethi

Akdeniz hakimiyeti için yapılan fetihler ;
moranın fethi, taşoz,limni,midillinin fethi,egriboz , zenta ve kefalonya adalarının fethi


Bir önceki makalemiz olan Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılır,Kuralları,Püf Noktaları başlıklı makalemizde kurallari, püf noktaları ve Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.

Nasıl Buldular: 10 sınıf tarih kitabı cevapları 2012 201310 sınıf tarih kitabı cevapları 20122012-2013 10 sınıf tarih kitabı cevapları2012 10 sınıf tarih kitabı cevapları10 sınıf tarih kitabı cevapları 201310 sınıf tarih kitabı cevapları 2012-201310 sınıf tarih kitabı cevapları 20112012 2013 10 sınıf tarih kitabı cevapları2013 10 sınıf tarih kitabı cevapları2011 2012 10 sınıf tarih kitabı
2013-2012 (Lise 2) 10. Sınıf Tarih Kitabı Soru ve Cevapları SerdarHan tarafından 1 Ekim 2011 tarihinde , Tarih-Türk Tarihi kategorisine eklenmiştir.
Sponsor Bağlantı
    yeni 10
Benzer Konular
2013-2012 (Lise 2) 10. Sınıf Tarih Kitabı Soru ve Cevapları isimli bu konuyu ;
Google'de Ara
BlogSearch'te Ara
Buzzzy'de Ara
Twitter'da Ara
Bing'te Ara
İletişim

Sende Yorum Yaz

YORUM YAZMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMALISINIZ.

Facebook Grubumuza Katılın!